Titova do br.34, SPO lamela A/II
Ikona

Pozovite nas

+387 35 271 203

Ikona

Pronađite nas

Tuzla, BiH

Vijesti

Aktivnosti povodom Svjetskog dana farmaceuta 25. Septembra

 

23.09.2019 13:30
Slika
 

Povodom Svjetskog dana farmaceuta 25.09.2019. godine, Komora magistara farmacije Tuzlanskog Kantona planirala je određene aktivnosti na Trgu Slobode u Tuzli u periodu od 11:00-13:00, a koje će biti posvećene savjetovanju o zdravlju djece, uz prigodne zabavne aktivnosti za najmlađe.

Ovogodišnja tema Međunarodne farmaceutske organizacije za obilježavanja Svjetskog dana farmaceuta je: „Sigurni i efikasni lijekovi za sve“, a njen cilj je promicanje presudne uloge magistra farmacije u osiguravanju sigurnosti pacijenta kroz poboljšanje upotrebe lijekova i smanjenje grešaka prilikom upotrebe lijekova.

Pozivamo vas da se sa vašim mališanima pridružite ovom događaju i da zajednički obilježimo ovaj značajan datum za našu struku i još jednom skrenemo pažnju na bitnu ulogu magistra farmacije zdravstvenom sistemu koji koristeći svoje znanje i stručnost bitno doprinosi i osigurava da ljudi dobiju najbolje od svojih lijekova. Jer danas, više nego ikada, magistri farmacije su odgovorni osigurati da lijek koji pacijeti koriste neće nanijeti štetu po njihovo zdravlje.
0 0