Titova do br.34, SPO lamela A/II
Ikona

Pozovite nas

+387 35 271 203

Ikona

Pronađite nas

Tuzla, BiH

Vijesti

ZAKLJUČCI SA SASTANKA ODBORA ZA PREGOVORE

 

14.05.2019 12:54
Slika
 

Dana 13.05.2019.godine Odbor za pregovore obavio je izvještajno-konsultativni sastanak u vezi poduzetih aktivnosti štrajka upozorenja i planiranja narednih koraka kao nastavak borbe za ostvarivanje ravnopravnog položaja magistra farmacije u Tuzlanskom kantonu, te usvojio sledeće zaključke:

 

  1. Sačekati odgovor Ministarstva zdravstva TK na naš poziv za hitan sastanak sa Ministrom i predstavnicima ZZO TK, upućen 06.05.2019. godine na kojem bi obavili pregovore o aktuelnom pitanju visine naknade za izdavanje lijekova na recept i drugim bitnim pitanjima u odnosima sa Ministarstvom i Zavodom.
  2. Nakon održanog sastanka u Ministarstvu zdravstva TK izvijestiti sve kolege i zakazati sveopći skup magistara farmacije TK kako bi ih detaljno upoznali sa ishodom sastanka i na kojem bi kolege bile upitane za razmjenu mišljenja i po drugim gorućim pitanjima za struku (marža, plate i naknade, nelojalna konkurencija kod otvaranja apoteka i sl.)
  3. Zavisno od ishoda sastanka u Ministarstvu uz konsultacije sa svim kolegama donijeti odluku o angažovanju stručnog lica (advokata) kao ispomoć u ostvarivanju naših zahtjeva.
  4. Uputiti molbu kolegama u drugim kantonima i federaciji za podršku u ostvarivanju naših zahtjeva.

Odbor za pregovore:

mr.ph. Senad Softić

mr.ph. Amela Gazibegović

mr.ph. Aida Nišić

mr.ph. Sead Osmančević

mr.ph. Aneda Cipurković

 

0 0