Titova do br.34, SPO lamela A/II
Ikona

Pozovite nas

+387 35 271 203

Ikona

Pronađite nas

Tuzla, BiH

Vijesti

HRANOM DO ZDRAVLJA - 13. međunarodni znanstveno-stručni skup

 

29.04.2021 10:32
Slika
 
13. međunarodni znanstveno-stručni skup
HRANOM DO ZDRAVLJA
16. i 17. rujna 2021.
Osijek, Hrvatska

Prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Osijeku; Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli (BiH); Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli (BiH); Fakultet agrobiotehničkih znanosti Sveučilišta u Osijeku; Medicinski fakultet Sveučilišta u Osijeku; Odjel za biologiju Sveučilišta u Osijeku; Kemijsko-tehnološki fakultet Sveučilišta u Splitu; European Hygienic Engineering & Design Group – EHEDG (Njemačka); ISEKI-Food Association (IFA) (Austrija); Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru; Udruga narodnog zdravlja Andrija Štampar; Veleučilište u Požegi; Klinički bolnički centar Osijek; Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu; Tehnološki fakultet Zvornik Univerziteta u Istočnom Sarajevu (BiH) i Hrvatsko društvo nutricionista i dijetetičara

organiziraju

13. međunarodni znanstveno-stručni skup
HRANOM DO ZDRAVLJA
koji će se održati 16. i 17. rujna 2021. godine u Osijeku, Hrvatska

Poštovane kolegice i kolege, dragi prijatelji,
iznimna mi je čast pozvati Vas u ime Znanstveno-organizacijskog odbora da nam se pridružite obilježavanju Svjetskog dana hrane na 13. međunarodnom znanstveno-stručnom skupu HRANOM DO ZDRAVLJA, koji će se održati u Osijeku16. i 17. rujna 2021. godine.
Cilj nam je na ovogodišnjem Skupu tijekom dva dana okupiti eminentne stručnjake iz akademske zajednice, stručnjake iz industrije, nutricioniste, prehrambene tehnologe, farmaceute, liječnike i sve druge kojima su u fokusu interesa hrana i utjecaj hrane na zdravlje, u bilo kojem aspektu. Veseli me činjenica da su u organizaciju uključene institucije koje svaka na svoj način pokrivaju Skup, a njihov broj i pripadnost različitim znanstvenim i stručnim područjima potvrđuju važnost teme i daju posebnu interdisciplinarnost ovome Skupu.
Stoga Vas s posebnim zadovoljstvom pozivam da se aktivno uključite u rad Skupa i sudjelujete u razmjeni znanja i iskustava, produktivnim raspravama i druženju sa stručnjacima iz Hrvatske i inozemstva.
Veselimo se susretu u Osijeku!
S poštovanjem,

Predsjednik Organizacijskog odbora Skupa
prof. dr. sc. Jurislav Babić


SEKCIJE
• Nutricionizam,
• Dijetetika i dijetoterapija,
• Zdravstvena sigurnost hrane,
• Analiza hrane,
• Proizvodnja zdravstveno sigurne i nutritivno vrijedne hrane.

POTVRĐENI PREDAVAČI
PLENARNA
1. prof. dr. sc. Marta Lores (University of Santiago de Compostela, Faculty of Chemistry, Španjolska): Polyphenolic extracts: natural phytoarms against unwanted microorganisms.
2. prof. dr. sc. Blaženka Kos (Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska): Probiotici: od mikrobiote majčinog mlijeka do novih dodataka prehrani i živih biofarmaceutika.
3. doc. dr. sc. Suzana Mimica Matanović, dr. med. spec. kliničke farmakologije s toksikologijom (Medicinski fakultet Osijek, KBC Osijek, Hrvatska): Kako hrana i dodaci prehrani mogu utjecati na učinak lijekova?

POZVANA
1. doc. dr. sc. Orjena Žaja, dr. med., spec. pedijatrijske gastroenterologije (Predstojnica Klinike za pedijatriju KBC Sestre milosrdnice, Zagreb, Hrvatska): Probiotici u kliničkoj praksi - novi koncept u suzbijanju malnutricije djece i adolescenata.
2. dr. sc. Jelena Vladić (Univerzitet u Novom Sadu, Tehnološki fakultet Novi Sad): Razvoj praha na bazi ljekovitog bilja za pulmonarnu primjenu.
3. prof. dr. sc. Dubravka Vitali Čepo (Sveučilište u Zagrebu, Farmaceutsko-biokemijski fakultet): Dodaci prehrani u terapiji depresije i anksiozno-depresivnog poremećaja.
4. prof. dr. sc. Irena Žuntar (Sveučilište u Zagrebu, Farmaceutsko-biokemijski fakultet): Opium poppy's alkaloids in foods.
5. dr. sc. Adela Krivohlavek (Nastavni zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar): Što se krije u dodacima prehrani?

RADIONICA/PANEL RASPRAVA
Voditelj: izv. prof. dr. sc. Ines Banjari (Sveučilište u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Hrvatska)
Tema: Kolorektalni karcinom u Hrvatskoj. (Predstavljanje nacionalnog programa ranog otkrivanja, novosti u dijagnostici i liječenju te prehrana).
Panelisti radionice:
prof. dr. sc. Neven Ljubičić (Sveučilište u Zagrebu, Medicinski fakultet, Pročelnik Klinike za unutarnje bolesti, KBC Sestre milosrdnice, Zagreb, Hrvatska)
doc. prim. dr. sc. Robert Šeparović, dr. med. (Voditelj Odjela za internističku onkologiju, KBC Sestre milosrdnice, Zagreb, Hrvatska)
prim. dr.sc. Ljubica Vazdar, dr. med. (KBC Sestre milosrdnice, Zagreb, Hrvatska)
doc. dr. sc. Sanja Mandić, mag. med. biochem. (Medicinski fakultet Osijek, KBC Osijek, Hrvatska)
Jadranka Šoić, dr. med. (Sveučilište u Rijeci, Medicinski fakultet, Rijeka, Hrvatska)


PRIJAVA RADOVA
Sažeci (do 200 riječi), na hrvatskom ili engleskom jeziku, trebaju biti pripremljeni prema uputama za pripremu sažetaka i poslani putem obrasca za slanje sažetaka koji se nalaze na web stranici Skupa. Ukoliko je sažetak na hrvatskom jeziku, potrebno je naslov i ključne riječi prevesti i na engleski jezik. Sažeci će biti objavljeni u Knjizi sažetaka Hranom do zdravlja. Osim toga, postoji mogućnost objavljivanja i cjelovitih radova u Zborniku radova Hranom do zdravlja, ili u znanstveno-stručnim časopisima Croatian Journal of Food Science and Technology, Hrana u zdravlju i bolesti ili Southeastern European Medical Journal.

MJESTO ODRŽAVANJA
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek, Vladimira Preloga 1, 31 000 Osijek, Hrvatska.

PRIJAVA SUDIONIKA
Sudionici se trebaju prijaviti putem online obrasca na web stranici Skupa.

KOTIZACIJE
Puna kotizacija*
1200,00 HRK (160 EUR)
Studentska (uz potvrdu)*
600,00 HRK (80 EUR)
Osoba u pratnji*
600,00 HRK (80 EUR)
*PDV uključen
Kotizacija uključuje: sudjelovanje u radu Skupa, Zbornik sažetaka i Zbornik radova, osvježenje za vrijeme stanki i zajedničku večeru sudionika.

VAŽNI DATUMI
15. lipnja 2021.
Dostava sažetaka
31. kolovoza 2021.
Obavijest o prihvaćanju sažetaka
10. rujna 2021.
Prijava sudjelovanja i uplata kotizacije
30. studenog 2021.
Dostava cjelovitih radova

SPONZORSTVO
Za potencijalne sponzore, izlagače i donatore pripremljen je dokument s različitim opcijama sponzoriranja koji se može pronaći na web stranicama Skupa.

WEB STRANICA SKUPA: http://www.ptfos.unios.hr/Hranom_Do_Zdravlja/

KONTAKT
Jurislav Babić, tel: +385 31 224 304, e-mail: jbabic@ptfos.hr (Predsjednik Organizacijskog odbora)
Antun Jozinović, tel: +385 31 224 336, e-mail: ajozinovic@ptfos.hr (tajnik Skupa)


OKVIRNI PROGRAM SKUPA
Četvrtak, 16. 9. 2021.
9:30 – 10:00
Dolazak i prijava sudionika
10:00 – 10:30
Otvorenje Skupa
10:30 – 11:00
Pauza za kavu, razgledavanje postera
11:00 – 12:00
Plenarna predavanja
12:00 – 12:15
Pauza
12:15 – 13:30
Usmena priopćenja
13:30 – 15:00
Pauza za ručak, razgledavanje postera
15:00 – 16:30
Usmena priopćenja i Radionica/Panel rasprava
16:30 – 16:45
Pauza za kavu, razgledavanje postera
16:45 – 18:00
Usmena priopćenja
20.00
Zajednička večera
Petak, 17. 9. 2021.
9:30 – 10:00
Dolazak i prijava sudionika
10:00 – 11:00
Plenarna predavanja
11:00 – 11:20
Pauza za kavu, razgledavanje postera
11:20 – 12:20
Usmena priopćenja
12:20 – 13:00
Zaključci i zatvaranje Skupa
0 0