Titova do br.34, SPO lamela A/II
Ikona

Pozovite nas

+387 35 271 203

Ikona

Pronađite nas

Tuzla, BiH

Vijesti

HRANOM DO ZDRAVLJA - 13. međunarodni znanstveno-stručni skup

 

15.06.2021 09:10
Slika
 

Poštovane kolegice i kolege, dragi prijatelji,

iznimna mi je čast pozvati Vas u ime Znanstveno-organizacijskog odbora da nam se pridružite na 13. međunarodnom znanstveno-stručnom skupu HRANOM DO ZDRAVLJA, koji će se održati u Osijeku 16. i 17. rujna 2021. godine.

Cilj nam je na ovogodišnjem Skupu tijekom dva dana okupiti eminentne stručnjake iz akademske zajednice, stručnjake iz industrije, nutricioniste, prehrambene tehnologe, farmaceute, liječnike i sve druge kojima su u fokusu interesa hrana i utjecaj hrane na zdravlje, u bilo kojem aspektu. Veseli me činjenica da su u organizaciju uključene institucije koje svaka na svoj način pokrivaju Skup, a njihov broj i pripadnost različitim znanstvenim i stručnim područjima potvrđuju važnost teme i daju posebnu interdisciplinarnost ovome Skupu. Stoga Vas s posebnim zadovoljstvom pozivam da se aktivno uključite u rad Skupa i sudjelujete u razmjeni znanja i iskustava, produktivnim raspravama i druženju sa stručnjacima iz Hrvatske i inozemstva.

POTVRĐENI PREDAVAČI

PLENARNA

  1. prof. dr. sc. Marta Lores (University of Santiago de Compostela, Faculty of Chemistry, Španjolska): Polyphenolic extracts: natural phytoarms against unwanted microorganisms.
  2. prof. dr. sc. Blaženka Kos (Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska): Probiotici: od mikrobiote majčinog mlijeka do novih dodataka prehrani i živih biofarmaceutika.
  3. doc. dr. sc. Suzana Mimica Matanović, dr. med. spec. kliničke farmakologije s toksikologijom (Medicinski fakultet Osijek, KBC Osijek, Hrvatska): Kako hrana i dodaci prehrani mogu utjecati na učinak lijekova?

POZVANA

  1. doc. dr. sc. Orjena Žaja, dr. med., spec. pedijatrijske gastroenterologije (Predstojnica Klinike za pedijatriju KBC Sestre milosrdnice, Zagreb, Hrvatska): Probiotici u kliničkoj praksi – novi koncept u suzbijanju malnutricije djece i adolescenata.
  2. dr. sc. Jelena Vladić (Univerzitet u Novom Sadu, Tehnološki fakultet Novi Sad): Razvoj praha na bazi ljekovitog bilja za pulmonarnu primjenu.
  3. prof. dr. sc. Dubravka Vitali Čepo (Sveučilište u Zagrebu, Farmaceutsko-biokemijski fakultet): Dodaci prehrani u terapiji depresije i anksiozno-depresivnog poremećaja.
  4. prof. dr. sc. Irena Žuntar (Sveučilište u Zagrebu, Farmaceutsko-biokemijski fakultet): Opium poppy’s alkaloids in foods.
  5. dr. sc. Adela Krivohlavek (Nastavni zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar): Što se krije u dodacima prehrani?

RADIONICA/PANEL RASPRAVA

Voditelj: izv. prof. dr. sc. Ines Banjari (Sveučilište u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Hrvatska)

Tema: Kolorektalni karcinom u Hrvatskoj. (Predstavljanje nacionalnog programa ranog otkrivanja, novosti u dijagnostici i liječenju te prehrana).

Panelisti radionice:

prof. dr. sc. Neven Ljubičić (Sveučilište u Zagrebu, Medicinski fakultet, Pročelnik Klinike za unutarnje bolesti, KBC Sestre milosrdnice, Zagreb, Hrvatska)

doc. prim. dr. sc. Robert Šeparović, dr. med. (Voditelj Odjela za internističku onkologiju, KBC Sestre milosrdnice, Zagreb, Hrvatska)

prim. dr.sc. Ljubica Vazdar, dr. med. (KBC Sestre milosrdnice, Zagreb, Hrvatska)

doc. dr. sc. Sanja Mandić, mag. med. biochem. (Medicinski fakultet Osijek, KBC Osijek, Hrvatska)

Jadranka Šoić, dr. med. (Sveučilište u Rijeci, Medicinski fakultet, Rijeka, Hrvatska)

 

Veselimo se susretu u Osijeku!

S poštovanjem,

U ime Organizacijskog odbora Skupa

prof. dr. sc. Jurislav Babić

 

Za više informacija posjetite web stranicu Skupa
http://www.ptfos.unios.hr/Hranom_Do_Zdravlja/.

0 0