Titova do br.34, SPO lamela A/II
Ikona

Pozovite nas

+387 35 271 203

Ikona

Pronađite nas

Tuzla, BiH

Edukacija

NAJAVA on line edukacije u organizaciji kompanije HEMOFARM doo

 

13.10.2020 13:33
Slika
 

Postovane koleginice i kolege,

Obavještavamo Vas da će Komora magistara farmacije TK bodovati odslušana predavanja kompanije Hemofarm koja se distribuiraju putem online platforme Farmaceutskog društva RS.

Na web stranici FDRS potrebno je prvobitno otvoriti korisnički nalog, tj. registrovati se, kako bi se mogao ostvariti pristup slušanju predavanja.

Pristup platformi i besplatnim edukacijama imaju sve  kolege koje otvore korisnicki nalog.  Otvaranje korisnickog naloga je vrlo jednostavno, treba da se unesu trazeni podaci i cekiraju predvidjena polja.

Potrebno je da članovi Komore magistara farmacije TK prilikom registracije potrebno pored prezimena upišu i oznaku TK, radi lakšeg filtritanja kolega iz naše Komore. Npr. Rada Amidžić  (TK) i obavezno da upisuju imena i prezimena sa kvačicama (č, ž , š , ć , đ, dž…). 

Video materijal, sazetak rada, test za provjeru znanja  i evaluacijski upitnik (nije obavezan) su dostupni svakom polazniku određeni broj dana. U konkretnom slucaju, za predavanja u saradnji sa Hemofarmom na temu:

     Savremeno razumijevanje funkcije kompleksa B vitamina, prof. dr Midhat Jašić

 

  1. U korak sa preporukama- acatilsalicilna kiselina 75mg, mr.med.sc. Iveljić dr Ivana

 

 , materijal za edukaciju ce biti dostupan  kontinuirano 5 dana u periodu od 17.-22.10.2020. godine. Polaznici odgledaju video materijal (mogu ga gledati nebrojeno puta) i nakon toga rjesavaju test (uslov za prolaznost je 6/10 tacnih odgovora).

Platforma automatski biljezi sve aktivnosti i po zavrsetku edukacije se izvuku podaci koji su potrebni za izradu sertifikata. Sertifikati o položenom testu bit će dostavljeni Komori magistara farmacije TK u roku od 7 dana od završenog testa, a ukoliko budete imali dileme oko završene edukacije možete se javiti Komori za informaciju.


U  prilogu vam saljemo uputstvo za otvaranje korisnickog naloga sa PC i mobilnog telefona. 

Ukoliko budete imale problema sa otvaranjem korisnickih naloga ili dodatnih pitanja, pomoć možete zatražiti na email info@farmaceutskodrustvo.org..

 

Link za proces registracije na platformi/otvaranje korisnickog naloga je  https://edukacija.farmaceutskodrustvo.org/login/index.php

 

S poštovanjem

                                                                                 PREDSJEDNICA KOMORE MAGISTARA FARMACIJE TK
                                                                                                         Aneda Cipurković

0 0