Titova do br.34, SPO lamela A/II
Vijesti

POJAŠNJENJE U VEZI OSTVARIVANJA PRAVA NA UMANJENU ČLANARINU

 

23.01.2023 10:04
Slika
 
Poštovane koleginice i kolege,
 
U cilju otklanjanja pojedinih nejasnoća u vezi sa primjenom olakšica u vidu plaćanja umanjene članarine za vrijeme provedeno na porodiljskom i trudničkom bolovanju ističemo sledeće pojašnjenje:
 
1. Svi članovi Komore koji provedu određeni period na trudničkom i/ili porodiljskom bolovanju ostvaruju pravo na plaćanje umanjene članarine za iznos od 50 % za period proveden na pomenutom bolovanju.

2. Da bi se ostvarilo pravo na umanjenje članarine, kao dokaz je potrebno uz molbu, dostaviti i potvrdu od poslodavca ili ljekara porodične medicine ili specijaliste, u kojem je tačno naznačen period (OD-DO) proveden na bolovanju.
NAPOMINJEMO DA SE NE DOSTAVLJAJU DOZNAKE, VEĆ ISKLJUČIVO POTVRDA sa naznačenim periodom provedenim na bolovanju.

3. Potvrdu i molbu dostaviti NAKON zaključenog bolovanja.

4. Do zaključenja bolovanja i donošenja Odluke Komore o  umanjenju članarine, nastaviti sa REDOVNIM plaćanjem punog iznosa članarine članarine.

5. Umanjenje članarine utvrđuje se Odlukom Komore i primjenit će se na period naveden u Odluci o umanjenju plaćanja članarine.

6. Molbe za ostvarnje prava na umanjenje članarine mogu se podnijeti za bolovanja koja su zaključena nakon 24.10.2022. godine.
0 0

REGISTAR CERTIFICIRANIH FITOTARAPEUTA TK

REGISTAR