Titova do br.34, SPO lamela A/II
Edukacija

POZIV ZA DOSTAVU RADOVA I UČEŠĆE NA IX(DEVETI)KONGRESU O PČELARSTVU I PČELINJIM PROIZVODIMA

 

19.06.2024 10:27
Slika
 

IX(DEVETI) KONGRES O PČELARSTVU I PČELINJIM PROIZVODIMA

POZIV ZA DOSTAVU RADOVA I UCESCE NA KONGRESU

Ovim putem Vas pozivamo za dostavu radova i učešće na  na Devetom  Kongresu. Uz poziv dostavljamo sve relevantne podatke.

  • Vrijeme održavanja: 16. i 17. novembar 2024. godine (subota i nedjelja)
  • Mjesto održavanja: Hotel Hollywood, Ilidža, Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Kongres se održava zaredom deveti puta. I na ovogodišnjem Kongresu tokom dva dana okupiti će se eminentni stručnjaci iz akademske zajednice i industrije, pčelari te tehnolozi, farmaceuti, liječnici, veterinari, agronomi i svi drugi kojima su u fokusu interesa pčelarska proizvodnja i prerada. Raduje nas činjenica da su u organizaciju uključene institucije koje svaka na svoj način pokriva određenu aktivnost, a njihov broj i pripadnost različitim znanstvenim i stručnim područjima potvrđuju važnost teme i daju posebnu interdisciplinarnost.Naučnu relevantnost kongresa daju:

·         Broj univerzitetskih profesora iz zemlje i inozemstva koji su do sada učestvovali i koji će i dalje učestvovati

·         Broj naučnih i stručnih radova koji su se do sada prezentirali na Kongresu, a što je vidljivo iz Programa Kongresa

·         Broj naučnih i stručnih radova koji su se do sada objavljeni u 9 Zbornika radova

·         Renome zbornika koji je citiran u CAB bazama

·         Broj fakulteta i Zavoda koji su davali doprinos organizaciji radu Kongresa

·         Referentnost učesnika pokazuju njihova imena i biografije kao i citiranost

Na  Kongresu  će se  prezentirati  naučnih i stručni radovi kao  i radova iz  pčelarske prakse  kroz plenarna i usmena izlaganja i poster prezentacije u sljedećim područjima:

·         legislativa i opće teme iz oblasti pčelarstva,

·         kvalitet pčelinjih proizvoda,

·         bolesti pčelinjih društava,

·         apiterapija i medonosne bilje i

·         radovi iz pčelarske prakse.

Dostava radova i sažetaka: dostavljanje sažetaka i/ili cjelovitih radova  je do 31.08.2024. godine na mail kongrespcelarstvo@gmail.com. Upute autorima radova i sazetaka nalaze se na stranici:  https://drive.google.com/file/d/1oL-D7XRcMbnbvaY1ysv41UyvWq0sj-B5/view . Cijeli radovi i sažeci štampaju se Zborniku radova i sažetaka o pčelarstvu i pčelinjim proizvodima koji je katalogiziran kod NUB Sarajevo kao i znanstvenim bazama. Pored toga zbornici radova publikuju online i može im se besplatno pristupiti na slijedećem linku: http://beecongres.com/dosadasnji-zbornici-radova/. Stoga Vas s posebnim zadovoljstvom pozivamo da se aktivno uključite u rad Kongresa i sudjelujete u razmjeni znanja i iskustava, produktivnim raspravama i druženjem.

Informacije o Kongresu: Informacije o Kongresu bit ce dostupne na web stranici www.beecongres.com kao i na face  book profilu kongresa.

Prijava na kongres: Sudionici se trebaju prijaviti putem  e-maila,  kongrespcelarstvo@gmail.com

Kotizacije: Puna kotizacija 150,00 KM (75 EUR). Kotizacija uključuje: sudjelovanje u radu Kongresa, materijali kongresa (Zbornik sažetaka i radova sa poklonima firmi sponzora),osvježenje za vrijeme stanki i zajednički ručak i večeru sudionika.

Tuzla-Osijek-Sarajevo, 12.05.2024.god

KOMORA MAGISTARA FARMACIJE TUZLANSKOG KANTONA KAO SUORGANIZATOR KONGRESA BODOVAT ĆE AKTIVNO I PASIVNO UČEŠĆE NA KONGRESU.

0 0

REGISTAR CERTIFICIRANIH FITOTARAPEUTA TK

REGISTAR